Lactatiekundige IBCLC

Lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) begeleiden moeders die borstvoeding geven of willen gaan geven als er zich op wat voor manier dan ook problemen voordoen, of als er vragen zijn.

Lactatiekundigen IBCLC zijn zorgprofessionals met een internationaal diploma. Er zijn op dit moment meer dan 28.000 Lactatiekundige IBCLC's in 105 landen. Lactatiekundigen, IBCLC zijn veelal werkzaam in ziekenhuizen, kraaminstellingen, op consultatiebureaus of hebben een zelfstandige praktijk. De hulp van de eerste drie groepen beperkt zich vaak tot het verblijf in het ziekenhuis, de kraamtijd, of een bezoek aan het consultatiebureau.

Vergoeding

De begeleiding van de zelfstandige lactatiekundige kunt u op elk moment zelf inroepen. Veel zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig het consult van de lactatiekundige. De voorwaarden zijn niet overal hetzelfde, soms wordt een verwijzing van een andere zorgverlener, zoals bijvoorbeeld de verloskundige verlangd. De voorwaarden van uw verzekeraar vindt u met onze vergoedingscheck, onder aan de pagina.

Alle lactatiekundigen op opze website zijn vanzelfsprekend IBLCE gecertificeerd.

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg