Over ons

Lactatiekundige.nl weet hoe belangrijk borstvoeding is voor een moeder en haar pasgeboren baby. Maar ook dat het geven van borstvoeding helaas niet altijd vanzelf gaat. Een goede start bij de borstvoeding is niet voor iedereen weggelegd, en dat is het moment waarop de deskundigheid van een lactatiekundige in beeld komt.

Lactatiekundigen, IBCLC zijn gespecialiseerd in het bieden van zorg en begeleiding en het geven van informatie over borstvoeding. Lactatiekundige.nl brengt de lactatiekundige zorg dichterbij en brengt u in contact met de lactatiekundige in uw omgeving. Op Lactatiekundige.nl vindt u snel een lactatiekundige bij u in de buurt zodat u zo snel mogelijk deskundig advies en informatie kunt krijgen. 

Voor ouders/moeder

Na de bevalling weet een baby direct wat goed voor hem is en gaat op zoek naar de natuurlijke voeding van zijn moeder. Helaas zijn er veel situaties en omstandigheden die vanaf de geboorte een belemmering kunnen vormen voor het op gang brengen van de borstvoeding. Moeders worden bijvoorbeeld vaak overspoeld met goed bedoelde, maar niet altijd de beste, adviezen uit hun omgeving. Vaak met onzekerheid en twijfels bij de moeder tot gevolg. Het is daarom  van groot belang dat er deskundige begeleiding is om de kans van slagen zo optimaal mogelijk te maken. 

Het is daarom dat wij moeders aanraden om bij enige twijfel of bij vragen, de deskundigheid van een lactatiekundige in te roepen. De kans op een geslaagde borstvoeding wordt groter wanneer er snel deskundige begeleiding is. Omdat wij iedere moeder en haar baby een succesvolle borstvoeding gunnen is het ons doel moeders via lactatiekundige.nl snel in contact te kunnen brengen met een lactatiekundige bij haar in de buurt.

Voor professionals

Niet alleen voor moeders/ouders is het van belang goed te worden geïnformeerd over borstvoeding. Veel zorgprofessionals die een rol spelen voor en na de bevalling hebben baat bij de ervaring en deskundigheid van de lactatiekundige. Veel lactatiekundigen zijn beschikbaar om als gastdocent binnen organisaties bijscholing te geven over borstvoeding. Zoek via lactatiekundige.nl naar een lactatiekundige die binnen uw organisatie deze bijscholing kan verzorgen.

Voor lactatiekundigen

Lactatiekundige.nl staat volledig in het teken van het bevorderen van de zichtbaarheid van de lactatiekundige en van contact en bemiddeling  tussen vraag en aanbod van de individuele lactatiekundige en haar doelgroep. Het promoten van lactatiekundige is op andere websites veelal een bijzaak, op lactatiekundige.nl is het de hoofdzaak. We kijken graag samen met u hoe we dit blijvend kunnen optimaliseren.

U kunt zich als lactatiekundige aanmelden voor een persoonlijk profiel op onze website om beter zichtbaar te worden voor uw doelgroep.

Oprichter lactatiekundige.nl
David Berghuijs
contact@lactatiekundige.nl

 

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg