Nieuwsoverzicht

Borstvoeding kan 800.000 baby levens en 275 miljoen euro besparen

Op 28 januari presenteerde het Britse medische tijdschrift The Lancet diverse rapporten waaronder een rapport over de staat van het geven van borstvoeding wereldwijd. Uit het rapport blijkt dat er jaarlijks meer dan 800.000 levens van baby’s gered kunnen worden als er meer borstvoeding gegeven zou worden. Bovendien kan het geven van borstvoeding ook de levens redden van 20.000 moeders.

Worden baby’s met borstvoeding vaker wakker ’s nachts?

Een van de eerste vragen die kraambezoek stelt is: “Slaapt hij/zij al door?” Zelfs bij veel hulpverleners, waaronder het consultatiebureau is doorslapen een hot item. Er zijn boeken geschreven over hoe je je baby kunt leren door te slapen en het lijkt wel of doorslapen het hoogste goed is dat je als jonge ouder kunt bereiken, maar is dat ook werkelijk zo?

Bostvoeding beschermt tegen leukemie

In het aprilnummer van Nutrition and Cancer verscheen een artikel over een Australisch onderzoek door  naar “Borstvoeding en voeding tot de leeftijd van 2 jaar en het risico op acute lymfatische leukemie (ALL) en hersentumoren”. Borstvoeding werd geassocieerd met een verminderd risico op ALL ongeacht de duur.

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg