10e Internationale Borstvoeding en Lactatiekundig Symposium

Voor de 10e keer op rij organiseert Medela, producent van borstkolven en accessoires, het International Breastfeeding and Lactation Symposium dat dit jaar plaatsvindt in Warschau, Polen. Al vele jaren is Medela een van de belangrijkste sponsoren van het onderzoeksinstituut van de Universiteit van West-Australie (UVA).

Sinds 10 jaar wordt door Medela ergens in de wereld jaarlijks een symposium georganiseerd om de resultaten van de verrichte onderzoeken te delen met de professionals die gespecialiseerd zijn in de zorg rondom borstvoeding. Onderzoeken kunnen product gerelateerd zijn, zoals de 2-Phase Expression® Technology (een technologie gebaseerd op  onderzoek naar zuiggedrag van baby’s die daarna geconverteerd is naar de borstkolven van Medela), maar de belangrijkste uitkomsten zijn meestal niet product gerelateerd.

De meest spectaculaire uitkomsten van de onderzoeken van de UVA zijn de anatomie van de borst, zoals eerder benoemd hoe baby’s werkelijk zuigen en recentelijk de publicaties over wat ‘normaal’ is bij het geven van borstvoeding. Tijdens deze symposia krijgen ook wetenschappers en hulpverleners uit het organiserende land de kans om hun kennis met het publiek te delen. Zo zijn deze symposia in 10 jaar tijd uitgegroeid tot drukbezochte bijeenkomsten waar professionals kunnen leren, nieuwe contacten kunnen leggen en al bestaande contacten uitdiepen.

Ook dit jaar staan er weer belangwekkende onderwerpen op het programma, zoals over de factoren die de eetlust van de baby beïnvloeden en hoe zich dat verhoud tot het legen van zijn maagje. Er is een vervolgonderzoek over de stamcellen die van de moeder naar de baby gaan en mogelijk de vroege ontwikkeling van de baby stimuleren.

Ook zijn er weer presentaties over het belang van moedermelk in de NICU, het promoten van het exclusief geven van borstvoeding, een presentatie over een multidisciplinair klinisch zorg programma voor zorg waarbij de familie is betrokken en een presentatie over postnatale groeibeperking en geïndividualiseerde fortificatie.

Meer informatie over het symposium vindt u op de website van Medela

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg