Veel gestelde vragen

Ouders/Moeders

Komt de lactatiekundige bij mij thuis voor een consult?

Op het profiel van de lactatiekundige vindt u of de lactatiekundige bij u thuis komt voor een consult of u ook kan ontvangen in de praktijk. In veel gevallen komt een lactatiekundige bij u thuis op consult maar het is ook mogelijk dat de lactatiekundige u al op weg kan helpen via een telefonisch consult. 

Vergoed mijn zorgverzekeraar het lactatiekundig consult?

Dankzij jarenlange inspanningen van de beroepsvereniging NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige) bieden veel zorgverzekeraars een vergoeding voor een lactatiekundig consult. Om u te helpen snel te controleren of uw verzekeraar een consult vergoedt en welke voorwaarden hiervoor gelden hebben wij deze informatie overzichtelijk voor u in kaart gebracht in onze vergoedingscheck.

Lactatiekundigen

Kunnen wij met meerdere lactatiekundigen een profiel delen?

Nee, dat kan niet.  Iedere lactatiekundige heeft een eigen account en profiel. Zo kunnen wij er op toezien en controleren dat iedere deelnemer IBCLC gecertificeerd is. Tevens kunnen we op die manier de vindbaarheid optimaal  verzorgen . Als u samen praktijk voert kunt u zich individueel aanmelden voor een eigen account en profiel op Lactatiekundige.nl. 

Kan ik zelf mijn gegevens beheren?

Ja, de gegevens op uw persoonlijke profiel beheert u zelf. Na het aanmelden en bevestigen ontvangt u inloggegevens voor uw account. Vanuit uw account kunt uw persoonlijke profiel bekijken en bewerken.

Ik woon op een provincie grens, ben ik ook vindbaar in de aangrenzende provincie?

Ja, via de zoekfunctie van lactatiekundige.nl bent u ook vindbaar in de aangrenzende provincie. Zoeken op plaast of postcode is niet gelimiteerd door provincie grenzen. Een bezoeker die zoekt vanuit provincie A zal u gewoon vinden in provincie B, als u zich binnen de zoekstraal bevindt. Bent u de meest dichtsbijzijnde lactatiekundige dan staat uw vermelding bovenaan omdat deze op afstand worden gesorteerd.

Zijn de kosten voor een vermelding aftrekbaar?

Ja, de kosten voor een vermelding op lactatiekundige.nl vallen onder reclamekosten en zijn volledig aftrekbaar.

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg

Selecteer je verzekeraar