Veel gestelde vragen

Ouders/Moeders

Komt de lactatiekundige bij mij thuis voor een consult?

Dat kan, op het profiel van de lactatiekundige vindt je of ze beschikbaar is voor een consult aan huis of een spreekuur heeft. Meestal komt een lactatiekundige bij je thuis voor een consult maar het is ook mogelijk dat de lactatiekundige je ook al op weg kan helpen via een telefonisch consult. 

Vergoed mijn zorgverzekeraar het lactatiekundig consult?

Dankzij jarenlange inspanning van de beroepsvereniging NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige) bieden veel zorgverzekeraars een vergoeding voor een lactatiekundig consult. Om snel te kunnen controleren of jouw verzekeraar een consult vergoedt en welke voorwaarden hiervoor gelden hebben wij deze informatie overzichtelijk voor je in kaart gebracht in onze vergoedingscheck. Daarmee check je snel of je in aanmerking komt voor een lactatiekundige vergoeding.

Lactatiekundigen

Kunnen wij met meerdere lactatiekundigen een profiel delen?

Nee, dat kan niet.  Iedere lactatiekundige heeft een eigen account en profiel. Zo kunnen wij er op toezien en controleren dat iedere deelnemer IBCLC gecertificeerd is. Tevens kunnen we op die manier de vindbaarheid optimaal afstemmen en optimaliseren. 

Kan ik zelf mijn gegevens beheren?

Ja, de gegevens op je persoonlijke profiel beheer je zelf. Na het aanmelden en bevestigen ontvang je de inloggegevens van je account. Als je bent ingelogd kom je binnen in "Mijn account" vanuit je account kan je naar je profiel om dit te bekijken en wijzigen.

Ik woon op een provincie grens, ben ik ook vindbaar in de aangrenzende provincie?

Ja, via de zoekfunctie van lactatiekundige.nl bent je ook vindbaar in de aangrenzende provincie. Zoeken op plaast of postcode is niet gelimiteerd door provincie grenzen. Een bezoeker die zoekt vanuit provincie A zal je ook gewoon vinden in provincie B, als je je binnen de zoekstraal bevindt. Bent je de meest dichtsbijzijnde lactatiekundige dan staat je vermelding ook bovenaan omdat deze op afstand worden gesorteerd.

Zijn de kosten voor een vermelding aftrekbaar?

Ja, de kosten voor een vermelding op lactatiekundige.nl vallen onder reclamekosten en zijn volledig aftrekbaar.

Controleer je vergoeding voor Lactatiekundige zorg